LPG

Historik

Tekniken är utvecklad och patenterad av LPG System i Frankrike. Metoden uppfanns av Louis Paul Guitay (LPG) som i slutet av 1970-talet råkade ut för en bilolycka. Olyckan medförde svåra brännskador. Skadorna masserades dagligen i 3-4 timmar av terapeuter för att mjuka upp huden och återställa muskel funktionen. Massagen gav goda resultat men tog alldeles för lång tid så Louis Paul Guitay uppfann en maskin som ersatte den manuella massagen. Detta medicinska genombrott var möjligt tack vare en unik, patenterad teknik med motoriserade rullar och vakuumsug som masserar huden.  Idag behandlas över 200 000 personer om dagen runt om i världen och med miljontals nöjda kunder på över 50 000 klinker världen över så ökar intresset rekordsnabbt även i Sverige. Nu finns även LPG i Umeå.

LPG-Endermologie

LPG- Endermologie® är en unik patenterad massagemetod som bygger på samma grundprincip som bindvävsmassage och lymfdränage. Massagen utförs med hjälp av en maskin som med en vakuumsug masserar hela kroppen.

Endermologie®-metodens huvudsakliga uppgift är att bearbeta och mjuka upp eventuell förtätad bindväv så att både blod- och lymfcirkulationen förbättras. Ökad blodcirkulation leder till att syretillförseln till kroppens alla celler förbättras samt att ämnesomsättningen ökar och därmed påverkas även kroppens fettförbränning. Dessutom förbättras lymfcirkulationen vilket medför att slaggprodukter, toxiner och överflödig vätska förs ut ur kroppen. Förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation är den huvudsakliga orsaken till att kroppen bildar celluliter.

Under behandlingen öppnas blod- och lymfkärl upp i huden och underhudsfettet och cirkulationen kommer igång. Slaggprodukter och gifter dräneras ut och försvinner och fettcellerna kommer i lipolys, vilket betyder att de släpper ifrån sig lagrad energi. Fettcellerna blir mindre och fettdepåerna krymper. Ämnen i huden, som Collagen och Elastin, påverkas också positivt vilket ger en mer smidig och fast hud

LPG -Endermolift-Liftmassage

Denna unika anti-aging teknik som kallas för Endermololift, aktiverar hudcellerna på djupet och reducerar tecken på åldrande. Mikromassage i huden och stimulerar på så sätt cellerna att starta den naturliga, endogena produktionen av kollagen, elastin och hyaluronsyra. Huden får ny lyster, mer volym, rynkor reduceras och ansiktskonturer framhävs. Ett ansiktslyft på helt naturlig väg och dessutom helt smärtfritt! Beroende på vilket djup i huden vi väljer att arbeta på, kan vi ge huden en liv och lyster, ögonen ett lyft eller reducera dubbelhakan och samtidigt definiera ansiktskonturen. Vi kan också arbeta med uppstramning av huden eller släta ut rynkor. Liftmassage kan vi även arbeta med reducering av ärr och bristningar i huden.
I alla ansiktsbehandlingar med LPG ingår lymfdränage, dvs en metod som driver ut överskottsvätska och slaggprodukter. Huden får en detox och rening inifrån och därför får den specifikt valda behandling bättre effekt. Påsar under ögonen och svullnad reduceras märkbart av lymfdränaget. Syresättningen av vävnaden ökar också och genomblödningen blir därmed bättre.

Hur många behandlingar behövs?

Hos oss kan du välja att komma på enstaka behandlingar för att bara skämma bort dig med en avslappnande behandling. Boosta kroppens egna funktioner och system för en behaglig och välbefinnande känsla i kroppen.

För att reducera celluliter samt bli av med envisa fettdepåer, reducera rynkor och strama upp hud behövs fler behandlingar.  Då en grundkur på 14-20 behandlingar. Två behandlingar i veckan görs under grundkuren och därefter ca 1 behandling i månaden för att upprätthålla och förbättra resultatet. Varje behandling pågår i 35 minuter.

De individuella förutsättningarna påverkar resultat och antalet behandlingar som behövs.

Massage med ökad välbefinnande
LPG Före & Efter

LPG Hälsa

För dig som vill ha en djupgående bindvävsmassage som ger ökad blodcirkulation, lymfcirkulationen. Ökar välbefinnande och skön avslappning.

LPG Gravid

När du är gravid ökar mängden vätska och blod i kroppen för att tillgodose både kvinnans och barnets behov. Denna vätskas samlas nu lättare i dina vävnader, till följd av det större blodflödet. Trycket från din växande livmoder på de stora venerna vid ryggraden (som leder blodet tillbaka från benen till hjärtat) stoppar upp flödet och mer vätska stannar i benen.

LPG Gravid är anpassad till dig som är gravid efter 3:e månaden och som vill förebygga celluliter och även motverka svullna och trötta ben.

Muskelvärk och ledvärk

LPG – Endermologie är även en behandling för att åtgärda cirkulationsstörningar av olika slag, exempelvis muskelvärk, ledvärk, stelhet, problem med vätskeansamlingar etc. Genom regelbundna LPG behandlingar kan du öka rörligheten och minska smärta.

Fitness/Sport

Det är en väldigt effektiv behandling som syresätter musklerna för bästa kondition samt mjukas det upp vävnader runt om. Behandlar och lindrar idrottsskador, ökar dränering och blodcirkulation. Underlättar återhämtning från överansträngning. Ökar flexibilitet, styrka och kroppshållning.

Anti-aging

LPG- Endermologie utförs även i ansikte och kallas då för Endermolift och är en 100% naturlig anti-aging teknik för att bearbeta huden ner på djupet och eliminera tecken på åldrande. Vid Endermolift-behandlingen mikro-knådas hudens yta för att stimulera nya djupgående celler att reaktivera sin naturliga produktion av elastin och kollagen.

Endermolift erbjuder omedelbart resultat, inklusive en frisk lyster och en naturlig lyfteffekt. Varje behandling resulterar i att rynkor fylls upp, konturen omdefinieras och huden får en helt annan lyster.

Alternativ till fettsugning

Med LPG-behandlingar reducerar du fettet på ett naturligt sätt. Genom den mekaniska bearbetningen av fettcellen mjukas fettet upp och en förbränningsprocess startas. Vetenskapliga studier visar att lipolysen i fettcellen (fettförbränningen) ökar med upp till 70%.

Före och efter fettsugning

Du kan också behandla dig med LPG – Endermologie före och efter en fettsugning för att dels öka cirkulationen i fettdepåerna före ingreppet samt förbättra resultat efter genom att dränera ut vätska och minska svullnad efter ingreppet. LPG kan även minska ojämnheter efter fettsugning.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss eller boka tid för en kostnadsfri konsultation.

LPG Umeå• Salong Umeå • Wellness 4U • Skolgatan 24 • Telefon/sms 073-543250