Spraytan

Vi erbjuder de bästa naturliga och ekologiska ingredienser för din spraytan med högsta kvalitet som garanterar en vacker solbränna utan skadliga solstrålar.

Hur färgar en spraytan huden?

Du handsprayas med maskin för bästa resultat med en spraytanvätska.
Spraylösningen härstammar från sockerrör, och den aktiva ingrediensen är ett färglöst socker som heter Dihydroxyaceton, DHA. DHA reagerar med ett protein – keratin, i det yttersta lagret i huden – hornlagret, och skapar där ett brunt pigment.

Förberedelser innan din spraytan:

-Innan spraytanning se till att du duschar och skrubbar kroppen OBS! Använd INTE en oljebaserad skrubb. Dessa typer av skrubb lämnar en rest som blockerar tanningprocessen.
-Se till att din kropp är fri från smink, fuktighetskräm, parfym och deodorant för att undvika fula fläckar.
-För bästa resultat, planera vaxning samt rakning av kroppshår minst en dag innan spraytanning.
-Använd helst mörka och så löst sittande kläder om möjligt. Om du bär ljusa kläder, kan det färga av sig på insidan av dina kläder. Detta går att tvätta ur de flesta material. Färg är vattenlösig och tvättas bort i 30 grader.
-För att undvika fläckar på fötterna, använd flip-flops eller lösa sandaler.
-Inga strumpor eller stövlar direkt efter spraytanning.
-Ta underkläder eller en bikini för din spraytanning.

Sessionen:
-Terapeuten kommer att ge ett förslag angående nyansen och kommer sedan därefter att välja rätt färg för din hudtyp.
-Informera din terapeut om eventuella hud frågor eller andra problem du kan ha haft med andra Brun utan sol-produkter.
-Tanning processen tar 10 minuter och sedan torkar färgen snabbt.
-Oroa dig inte om dina händer och fötter är ljusare än resten av kroppen. Dessa områden är avsiktligt sprayat lätt eftersom dessa kroppsdelar utvecklar mer färg och om för mycket vätska appliceras kommer det se onaturligt ut.
Efter din spraytanbehandling:

-Efter spraytanning, vänta 1 till 8 timmar innan du duschar, beroende på vilken vätska du blivit sprayad med. OBS: din solbränna kommer att fortsätta att fördjupas efter duschen.

-Om du märker några brister på huden innan din första dusch, är det troligen pga att du haft åtsittande kläder. Kom ihåg att tvätta bara handflatorna efter första spraytanningen.

-Försök inte att fixa fläckar som kan uppstå av vattenstänk från handtvätt.
-Under din första dusch kommer överskottet av färgen rinna av.
-Duscha under ljummet vatten och se till att inte gnugga kroppen i duschen. VIKTIGT! -Duscha nerifrån och upp, dvs börja nere vid fötterna och sedan upp över kroppen.
-Klappa/dutta kroppen med en mjuk handduk därefter.
-Vänta med att utöva fysiska aktiviteter efter spraytanning.
-Använd tvål endast när det är nödvändigt.
-Skrubbning, peeling, rakning och vaxning gör att solbrännan bleknar snabbare.
-Simning och blötläggning i pooler, badtunnor och saltvatten torkar ut huden och förkortar livslängden på din solbränna.
-Ju mer du återfuktar desto längre varar din solbränna. Använd gärna en brun utan sol produkt hemma för att underhålla färgen.
-Under veckan efter spraytan, försök att undvika att använda exfolierande (skrubb) produkter. Dessa produkter förkortar livslängden för din solbränna. Använd endast dem innan en spraytanning eller för att ta bort resterna av en gammal solbränna.
-Precis som alla skönhetsrutiner är goda förberedelser viktiga.
-Hudvård och underhåll krävs för att få det bästa resultatet.
-Efter ca 5 dagar då färgen börjar avta gradvis kan det uppstå ojämna partier på överkroppen som är ett resultat av att gamla hudceller lossnar, avlägsna detta med en skrubbvante el handduk när du duschar.